INREGISTRARE DOMENII

Pentru accesarea unui site, vizitatorii folosesc un nume asociat site-ului respectiv. Acest nume este cunoscut ca domeniu web sau nume de domeniu. Numele site-ului este foarte important, acesta poate fi folosit atat pentru website cat si pentru adrese de mail.

Domeniile romanesti se inregistreaza direct pe numele clientului, acestea se pot inchiria pe viata: .ro, .com.ro, .org.ro, .tm.ro, .store.ro, .info.ro, .nom.ro, .nt.ro, .firm.ro, .www.ro, .arts.ro, .rec.ro.

Domeniile internationale: .com, .eu, .net, .info, .org, .ru, .fr se inchiriaza pe un anumit numar de ani.

GAZDUIRE SITE-URI

Pentru ca un site sa fie online si sa poata fi accesat de vizitatori, fisierele acestuia trebuie copiate pe un server web. Acesta este un calculator foarte puternic si cu o conexiune la internet speciala care trebuie sa fie online non stop si sa faca fata oricator cereri de accesare vor primi site-urile gazduire. Serviciile de inchiriere a unor spatii pe asemenea servere pentru site-uri poarta numele de gazduire web sau web hosting.

Alegerea serviciului de gazduire pentru un site web este importanta deoarece gazduirea pe un server de calitate inferioara poate duce la suprasolicitarea acestuia in cazul unui numar mare de accesari si imposibilitatea vizualizarii site-ului dumneavoastra. Conexiunea serverului la internet este importanta determinand viteza de incarcare a site-ului. Pentru site-urile romanesti se recomanda gazduirea pe servere aflate in Romania, acest aspect contribuind atat la viteza de incarcare a site-ului cat si la felul cum motoarele de cautare vor trata relevanta continutului acelui site pentru cautarile efectuate de romani.