Culegerea nesecurizata de parole va declansa avertismente in motoarele de cautare

februarie 12, 2017 Noutati

Incepand cu ianuarie 2017, Google Chrome va marca paginile care culeg parole sau detalii ale cardurilor de credit ca fiind „Nesigure”, cu exceptia cazurilor in care paginile sunt difuzate prin HTTPS.

sursa: Google Search Console Team

 

De asemenea, Firefox va avertiza utilizatorii atunci cand sunt pe cale sa introduca o parola pe un site nesecurizat.

De aceea recomandam proprietarilor ale caror site-uri culeg parole, in special proprietarilor de magazine online (acestea ofera posibilitatea de creare cont, implicit se creaza o parola de acces) sa securizeze site-urile cu HTTPS.

 

Avertizarile afisate de cele doua motoare de cautare sunt de forma:

  • Google Chrome va afisa un buton cu “i” in interior si mesajul “Not secure”. Aceste avertizari vor fi afisate doar la site-urile care contin pagini ce au incluse campuri vizibile care se pot colecta date de autentificare, cum sunt numele de utilizator si parola.
  • In cea mai noua versiune de Firefox, utilizatorii vor vedea la inceputul barei de adrese un lacat taiat de o linie rosie si un buton cu “i” in interior, atunci cand vor accesa pagini nesigure de pe internet care au un camp de autentificare.

Siguranta inainte de toate!

Consideram ca o mare parte din competitia pe piata online ar trebui sa asigure securitate si confidentialitate sporita pentru utilizatori. Extensia de navigare HTTPS va evidentia site-urile dumneavoastra ca fiind sigure, aspect ce pentru majoritatea oamenilor, utilizatori de internet si servicii online, poate reprezenta un criteriu de selectie deosebit de important. HTTPS este un protocol de comunicatie destinat transferului de informatie criptata. Extensia a fost dezvoltata din necesitatea de a proteja de “intruși” transferul datelor, inainte de a fi transmise, astfel incat simpla interceptare a acestora pe traseu sa nu mai fie suficienta pentru a avea acces la informatii confidentiale de tipul user sau parola! Inscrierea site-urilor dumneavoastra in categoria “Sigure” reprezinta un beneficiu de imagine, dar va poate scuti si de eventuale neplaceri!